Tuesday, November 29, 2005

"Retrats de l'Ànima": la fotoperiodista Sandra Balsells torna als Balcans més de deu anys després

TV3 I CLARA FILMS ESTRENEN LA PEL.LÍCULA DOCUMENTAL ‘RETRATS DE L’ÀNIMA’, BASAT EN EL LLIBRE ‘BALKAN IN MEMORIAM’ DE LA FOTOPERIODISTA CATALANA SANDRA BALSELLS

TV3 i la productora catalana Clara Films estrenen aquest diumenge 9 d’octubre a les 18.45h. al festival Docúpolis (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) la pel.lícula documental Retrats de l'ànima, basat en el llibre Balkan in memoriam (editat el 2002 per Blume, Intermón Oxfam i la Facultat de Comunicació Blanquerna) de la fotoperiodista catalana Sandra Balsells. El documental, rodat a l’antiga Iugoslàvia l’octubre de 2004, mostra el retrobament de Sandra Balsells amb alguns dels protagonistes del seu llibre, fotografiats entre els anys 1991 i 2000.

Els protagonistes de Retrats de l’ànima relaten com van afrontar la tragèdia viscuda durant el conflicte i com han afectat aquells fets la seva vida quotidiana. Aquesta pel.lícula documental és una producció de Clara Films, amb coproducció de Televisió de Catalunya i Ajans 21. El documental Retrats de l’ànima també ha comptat amb un ajut econòmic del programa “Media”-una iniciativa de la Unió Europea per desenvolupar la indústria audiovisual- i la col.laboració de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Sandra Balsells parla a Retrats de l’ànima amb sis de les persones que sortien fotografiades en el seu llibre. Produït per Carles Bria, realitzat per Àngel Leiro i amb guió de Dolors Martorell, Retrats de l’ànima també es projectarà el 13 d’octubre a les 18.45h. al Festival Internacional de Cine de Sitges i el 19 d’octubre a les 20.30h. al “III Festival Internacional de Cinema i Drets Humans” (Institut Français de Barcelona). Televisió de Catalunya l’emetrà divendres 2 de desembre dins el programa El documental del Canal 33.

No comments: